Александър Сиди за мерките на ВМРО за възстановяване на икономиката

29 април 2020  |   0 коментара

От първите дни на кризата ние от ВМРО предложихме наш пакет от икономически мерки. Но явно политиците си говорим през медиите, а не помежду си. Каквото и да предложихме тогава се оказа, че то беше прието от правителството като мерки за икономиката. Хората останаха с впечатление, че това са мерките на ГЕРБ, а в крайна сметка това са мерките на правителството, което е коалиционно, в него участват ГЕРБ и Обединени патриоти.

Това заяви в ефира на ТВ Европа народният представител от ВМРО в ПГ Обединени патриоти Александър Сиди, като напомни за предложението на патриотите, което е факт, за кредитната ваканция.

Като предложихме тази мярка първите думи на финансовия министър бяха, че няма как да се случи, но после след настояване на Европейската банка и на БНБ се оказа, че е възможно и бе прието от правителството, обясни той.

Сиди посочи също за предложението на ВМРО за отваряне на парковете – което е също факт от началото на тази седмица. Народният представител напомни за позицията на колегата му депутат д-р Поповски от ВМРО, който излезе с настояване да се възстановят ин витро процедурите, което също е било възприето.

Мерките, които предлагаме, са с цел да облекчим българския бизнес. Правим кампания „Изберете българското“. Искаме да накараме търговските вериги да продават повече българска стока от родни производители. Искахме да бъде спиран вноса на сезонни плодове и зеленчуци, зад а може да се продава българската стока, изброи Александър Сиди.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *