Александър Сиди: ДПС направиха скандал за оттеглени текстове за доброволците

Александър Сиди: ДПС направиха скандал за оттеглени текстове за доброволците

17 юни 2020  |   0 коментара

Случилото се – това, че ГЕРБ угодиха на ДПС и не подкрепиха промените в закона за МВР, касаещи доброволните формирования, бе неприятна изненада, неприятна за нас. По искане на ДПС, които не си бяха прочели закона, се наложи промяната. Те създадоха скандал по текстове, които лично от мен са оттеглени на комисия, а новите бяха консенсусни.

Това коментира в „Плюс-минус“ по НОВА народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди. И допълни, че на комисия новите текстове са били подкрепени от ГЕРБ, а впоследствие, след изфабрикувания от ДПС скандал в зала, не са гласували.

Всe още сме част от управляващата коалиция, ние казахме силни думи, но наистина доброволните отряди са част от програмата за управление, посочи депутатът.

Ние не искаме нещо, от което някой ще има далавера, а искаме нещо много просто – защита на хората в малките населени места, категоричен е Сиди.

Ние направихме компромиси, за да може законът да мине в зала. Аз много се надявам да се разберем с партньорите от ГЕРБ. Доброволните отряди не са наказателни – това са част от глупостите, които слушахме от ДПС по време на обсъждането. Доброволците ще подпомагат полицията. Ето конкретен пример – сега по време на пандемията на КПП-тата можеше да има по двама доброволци, заедно с полицай и така щеше да се освободи ресурс, заяви народният представител от ВМРО.

По темата с доброволците говорим от години. Записано е в програмата. Продължаваме да настояваме да се случи. Мисля, че ще постигнем съгласие, това е добро за българското общество, натърти той.

В коментар за последните социологически сондажи Сиди обясни – ВМРО живее в живия живот и отстоява тезите си. Не правим нещо за изборите – защото те са след 8 месеца, има много време. Всеки нов политически играч е добре дошъл, защото все пак изборите са състезание на идеи. ВМРО и ОП успяха да постигнат своите резултати, ще го обявим – не са малко – ще влезем с тези неща в кампанията за следващите избори, коментира Сиди.

По повод общественото обсъждане на Закона за личния фалит, изготвен от Патриотите, той заяви, че законът е завършен, но не е внесен, за да може да се проведат срещи като днешната и да се събере максимална подкрепа. Предлагаме решение на проблема с вечния длъжник, обясни Александър Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *