Александър Сиди: Димитров може да направи ревизия на процесите, довели до кризата в Перник

Александър Сиди: Димитров може да направи ревизия на процесите, довели до кризата в Перник

15 януари 2020  |   0 коментара

Депутатът Емил Димитров е номинацията на „Обединени патриоти“ за нов екоминистър. Това беше договорено на двучасово заседание на Коалиционния съвет. В студиото на „Още от деня“ по БНТ новината коментира неговият колега Александър Сиди, народен представител от ВМРО.

По думите му Емил Димитров е способен да се справи с проблемите.

Силно вярваме, че той е човек, който може да се справи с този въпрос. Във времето е доказал, че е безкомпромисен към всички нарушения и съответно би могъл да направи, както каза вицепремиерът Каракачанов с чувството за хумор от прякора му, ревизия в този сектор, каза народният представител от ВМРО.

Сиди подчерта, че Нено Димов със сигурност не е най-големият виновник за водната криза в Перник. Публичните справки сочат, че една много голяма част от водата изтича неизвестно къде, отбеляза той.

Казваме, че при 18 млн. кубика, които са изтекли от язовира по заявки на ВиК, 15 млн. са изтекли някъде в земята преди да стигнат до чешмите.

Според него има много виновни в тази посока и трябва да се види откъде да се тръгне, за да бъде решен проблемът. Вярвам, че Емил Димитров може да направи ревизия в тези процеси, добави той.

Министърът винаги е политическо лице и като такова той има сериозен политически опит. Смятам, че бързо би могъл да навлезе в материята, юрист е, ще чете внимателно всеки документ преди да го подпише, със сигурност ще разбира неговото съдържание, за да не се случи това, което се случи с Нено Димов. Той ще създаде, надявам се, един добър екип около себе си, който да му помага при взимането на решения, категоричен бе Сиди.

На въпрос за отношенията в управляващата коалиция народният представител от ВМРО подчерта, че с политическите си партньори вървят напред в политическия си път.

Не мога да кажа, че няма сътресения - това беше много сериозен удар и по кабинета, и по ВМРО в частност. Затова ние предлагаме политическо лице и носим цялата политическа отговорност, заяви Сиди.

Какво още каза депутатът от ПГ „Обединени патриоти“ вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *