Александър Сиди: Г-да Борисов, Каракачанов, Симеонов, Сидеров, говорете си!

Александър Сиди: Г-да Борисов, Каракачанов, Симеонов, Сидеров, говорете си!

19 ноември 2018  |   0 коментара

Александър Сиди, народен представител от ПГ на ОП и член на ПП ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2", заяви позиции по следните теми:

ВМРО и политиката

Илиана Беновска посрещна Александър Сиди от ВМРО, който за първи път гостува в предаването „Беновска пита“. С влизането си в студиото, той подари на водещата книгата „Към себе си“ на Марк Аврелий и прочете ключов цитат от нея „Понесени от вълната на своето днес, удивително е колко малко се сещаме за своето вчера.“ Беновска от своя страна подари на госта си книгата й с интервю с Ахмед Доган, както и клубна тениска, на която на гърба пише „Защо?“. Тя попита Александър Сиди защо е в политиката и то във ВМРО, а той й отговори: „Защото смятам, че ВМРО е по-малко политическа партия, отколкото организация.“ и разказа за пътя, през който е минал като част от партията – от най-обикновен член, през регионален координатор, през човек, който се занимава с младежките програми, до член на националното ръководство и народен представител. Г-н Сиди допълни, че ВМРО винаги е отразявало неговата идея за патриотизъм и любов към държавата. След това негово изказване, Беновска го прекъсна, за да включи вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването чрез телефонна връзка.

ВМРО и малката коалиция „Обединени патриоти“

След като се върна към разговора си с Александър Сиди, водещата му подари здрава българска червена ябълка като контратеза на гнилите ябълки в политиката и го попита как гледа на всичко, което се е случило за не повече от 2 дена и 3 нощи – от подаването на оставката на Валери Симеонов, искането на Волен Сидеров за оставката на Красимир Каракачанов, до евентуалните резултати от коалиционния съвет във вторник. Александър Сиди започна отговора си като цитира Тери Пратчет, който казва, че не иска да живее в интересни времена, а ние живеем точно в такива и продължи с думите за Обединените патриоти: „Не спряхме да говорим през медиите. Не спряхме да се караме помежду си, което е неправилно.“ Той подчерта, че от ВМРО много пъти в тази връзка са казвали да се спре това и да се започне работа. „Предлагаме инициативи, искаме да сме в политиката, за да променим нещата по някакъв начин.“, допълни гостът и сподели, че целта му е да направи така, че той и децата му да останат да живеят в България и затова е влезнал в политиката и затова прави всичко, което смята, че е редно, за да постигне тази цел. Александър Сиди каза, че от ВМРО се опитват да правят инициативи, но е тъжно, когато в част от тях техните колеги и партньори не се включват. Беновска попита: „Кого визирате – повече Атака, или повече НФСБ?“, а гостът й отговори, че нито едните, нито другите повече, защото и в единия, и в другия случай може да даде много примери. Един от тях е, когато от НФСБ са организирали кръгла маса за фалшивите новини. Илиана Беновска отбеляза, че там не е присъствал никой от коалиционните им партньори, даже тя е попитала къде са Атака и НФСБ, а Александър Сиди каза, че те са били поканени и дори са им изпратили техните тези предварително, за да се запознаят с тях. Той продължи с чувство за хумор, че ако техните партньори са имали някакви проблеми, тогава е могло да дойдат и пред медиите, отразяващи събитието, да ги заявят, защото те така работят. Беновска обобщи, че при тях комуникацията е нарушена и попита „ Вие като си говорите, гледате ли се в очите?“ Александър Сиди каза, че в групата досега проблеми на ниво парламент не е имало. Проблемите са били през медиите и той заяви, че не разбира защо комуникацията трябва да става чрез тях и да се говорят „глупости“ в ефир.

Програмата на ГЕРБ и Обединени патриоти

Беновска попита „Вие ще си позволите ли като един от младите, но авторитетни имена в политиката, да се обърнете към тримата лидери, пък защо не и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с някакво искане, да им кажете нещо, което трябва да се случи?“ Александър Сиди заяви, че той иска те да си говорят. „ ГЕРБ и Обединени патриоти имаме една добра програма, която направихме заедно. Програма, която казва сигурност и доходи за българските граждани. Не работим в тази посока. Тръгнахме да се караме помежду си през медиите.“, каза Александър Сиди и допълни, че единия – Волен Сидеров, е затворил телевизията си, а другия – Валери Симеонов, е поискал оставката на някого. Той припомни, че преди време Валери Симеонов е „скочил“ срещу тяхната ПР-ка с обяснението, че тя е най-големия проблем в държавата. Беновска обясни, че времето ги притиска и затова трябва да приключат разговора си, но го покани следващата седмица, за да довършат дискусията си. Тя обобщи казаното в това интервю от Александър Сиди с думите: „Г-н Борисов, г-н Каракачанов, г-н Симеонов, г-н Сидеров, говорете си!“, а гостът допълни: „Говорете си и да сядаме и да започваме да работим!“ Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 18 ноември 2018 година.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *