Александър Сиди: В циганските махали населението се радикализира

05 декември 2018  |   0 коментара

В циганските махали населението се радикализира и това е проводник за навлизане на радикални религиозни течения. Конкретно за Пловдив, откъдето съм избран за депутат, мога да дам примери за такъв процес в махалите.

Това каза депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди в предаването „Темите“ по ТВ Европа.

Бях изненадан когато нашите коалиционни партньори от ГЕРБ, БСП и ДПС, за голямо учудване ДПС, подкрепиха един и същи законопроект, който е копие на нашия, но с изрязани рестриктивните текстове, които задължително трябва да влязат в законодателството. Ние предлагаме простички неща, с които може да се реши проблема с радикалния ислям, каза депутатът.

В продължение на разговора за закона за вероизповеданията Сиди сподели, че мястото на сектите не е на улицата. Конкретно говоря за „Свидетели на Йехова“, която не позволява медицински интервенции на своите членове, продава надежда като отлага с по още една година края на света и всъщност е създадена да бъде „пирамида“ на пари. Това се опитваме да регулираме в този закон. Ние ще продължим с борбата си в този аспект. Ако не мине нашият законопроект, то ние ще предложим допълнителни промени в НК, за да ограничим радикалния ислям, защото пробива път в България.

Сега започва дело за радикален ислям срещу човек, който проповядва радикални възгледи и обяснява, че българите са виновни, че са избивали помаци и че помаците не са българи. Дело, което мислим, че може да бъде потулено и за това приканвам всички граждани на 21 декември от 9:00 ч. пред Съдебната палата в Смолян да дойдат, за да покажем подкрепа на съдията, обяви депутатът.

БСП е пример за див популизъм. Всеки здрав човек знае, че управленската програма е за 4 години. В рамките на мандата, смятам, че ще стигнем до нивата на изпълнение на програмата, които сме си заложили, завърши Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *