Александър Сиди: В гетата трябва да се въведат същите мерки като в Банско

Александър Сиди: В гетата трябва да се въведат същите мерки като в Банско

19 март 2020  |   0 коментара

Хигиената в някои махали е на изключителна ниско ниво, смята той

Трябва да се въведат спешни мерки по отношение на гетата. Там има сериозна група хора, които са се върнали от чужбина, но не спазват карантината за защита от COVID-19, каза депутатът от ВМРО Александър Сиди в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР.

Хората от тази общност се държат като че ли имат права и никакви задължения, смята той.

Случаят от Смолян е такъв, случая с тържеството в Лом... Едно от предложенията, които ние от ВМРО ще поискаме, е мерките, които са за Банско, да бъдат приложени и за гетата. Там трябва да има строга дисциплина и дезинфекция, каза още Сиди.

Депутатът посочи, че тази зараза се разпространява изключително бързо и се надява да не се стига до крути мерки.

Хигиената в някои махали е на изключителна ниско ниво и тези хора трябва да бъдат защитени. Виждаме безотговорно поведение на този човек от Смолян, който се е разхождал из града и се е срещал със свои познати и непознати, добави Сиди.

Той коментира и спекулата на цените на стоките от първа необходимост.

Още преди 2 години предложихме да има пределна надценка на определено количество стоки. Не може една стока като маската да струва 5 лв. Цената може да се увеличи с 10%, 20%, но когато струва 10, 20 пъти повече от цената си - означава, че някой спекулира и печели бързи пари на гърба на българските граждани, категоричен е депутатът.

По думите му имаме достатъчно производство.

Александър Сиди коментира и темата за фалшивите новини, която е с голям отзвук в последните дни.

ВМРО от 2 години говори по темата за фалшивите новини, имаме единственото работещо решение с тези новини. Това, което предлагаме ние, е цялостен механизъм, който ще работи дълго време. Механизъм за спиране на тези сайтове от интернет пространството, за да може да не се разпространяват фалшиви новини, каза още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *