Александър Сиди: ВМРО ще настоява минималната пенсия да се изравни с прага на бедност

Александър Сиди: ВМРО ще настоява минималната пенсия да се изравни с прага на бедност

07 ноември 2019  |   0 коментара

Много хора са отвратени от политиката, смята народният представител

Като типичен представител на политическата класа трябва да кажа, че ВМРО спечели тези избори убедително, както всяка една партия, която излезе и отчете невероятни успехи. Истината е, че ВМРО наистина повиши гласовете си на тези местни избори, в сравнение с предишните през 2015 година. Имахме други очаквания по места, но например в София имахме добър резултат. Хората са отвратени от политиката, това показа ниската избирателна активност.

Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди в предаването „Плюс-минус“ по НОВА.

На тези избори се появи т.нар. „бяла партия” – хора, които не гласуват. Ниската избирателна активност беше тази, която доведе до този резултат. Настояваме да мотивираме хората да отидат до урните. Това е големият проблем. Това, което видяхме на тези избори са типичните за местния вот „лоши практики”. Без значение коя политическа сила ги прави, каза още народният представител.

Според него трябва да има задължително гласуване със санкционен режим.

Не съм уверен, че гласоподавателите на ВМРО на първи тур са гласували повече за Манолова на втори. Предвид инцидентът с екзит половете в Пловдив не вярвам на изборни социологически проучвания, каза още той.

Депутатът заяви още, че между първо и второ четене ВМРО ще се опита да постигне съгласие за повишаване на пенсиите и доходите на възрастните хора, които живеят на ръба и под ръба на мизерията. ВМРО ще настоява минималната пенсия да се изравни с прага на бедност, каза депутатът. Той допълни, че именно за това е направен Закон за възрастните хора, чиято цел е със законови промени да се случи така, че те да не получават доходи, по-ниски от прага на бедност.Изпълняваме обещанията си за повишаване на доходите на българите, категоричен бе Сиди.

Икономическата среда в държавата е добра, ще предложим на ГЕРБ стъпаловидно повишаване на социални плащания, коментира депутатът от ВМРО.

Не сме съгласни да се замразят размерите на майчинството и на минималното обезщетение за безработица, каза той.

Освен, че мислим за възрастните хора, трябва да помислим и за майките. Демографията е в колапс - ще предложим безплатни детски градини и повече майчински. Ще настояваме за това между първо и второ четене. Смятам, че имаме добри отношения с ГЕРБ, имаме обща програма, която следваме, заяви Александър Сиди.

Ще се борим и за концепцията за интеграцията на циганите. Имаше временно забавяне по обсъждането ѝ, за да не ни обвинят, че го правим по време на избори, завърши Сиди.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *