Александър Сиди: ВМРО е срещу лицемерната зелена сделка на ЕС

31 януари 2020  |   0 коментара

Да защитим родното производство, призова депутатът

Зелената сделка на Европа, която ни се натрапва от Брюксел, е лицемерна сделка. Не може да се закриват в целия ЕС производства, които са много по-малко въглеродно замърсяващи, а в същото време една съседна Турция продължава да произвежда без никакъв проблем по-евтина продукция, но по-скъпа откъм въглеродни емисии.

Това заяви в свое изказване в парламента народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Тук в залата на българския парламент БСП се обявяват като големи защитници на въглеродната ни енергетика, но в същото време представителите им в Европейския парламент не правят така. Призовавам този дебат да бъде изнесен в Брюксел, където му е мястото, и надявам се всичко, което БСП говори тук, да бъде представено като позиция на техните евродепутати, апелира Сиди.

Той посочи и, че ДПС вече за заявили своята позиция  твърдо „за“ т.нар. зелена сделка. Явно е модерно – опитват се да се превърнат от либерали в зелени, коментира депутатът.

Тази мода обаче е лицемерна и вредна. Защото в ЕС унищожаваме това производство, а в Турция, Китай, Русия, САЩ не участват в този процес. Така се налага ние да произвеждаме много по-скъпа продукция. България не може да си позволи  да участва в това лицемерие. Срещу тази зелена сделка стоят над 30 хиляди български семейства, които са ангажирани в сектора, каза още Сиди.

Да кажем „Не!“ на зелената сделка. Със силите, които има ВМРО в Европейския парламент, се опитваме да спрем това безумно лицемерие и да защитим нашето родно производство, завърши изказването си депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Видео >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *