Александър Сиди: БСП загубиха тежко тези избори и вместо да се извинят, обърнаха нещата с оставката на Горанов и субсидиите

13 юни 2019  |   0 коментара

От ВМРО са предлагали в предишния парламент субсидията да падне на 6 лв. и да има таван

БСП загубиха тежко тези избори и вместо да се извинят на своите гласоподаватели, те обърнаха нещата с оставката на Горанов и субсидиите, което е абсурдно. Това не е проблем, който от партията да не са знаели, това е проблем от 2001 г. Не е проблем, който е създал министър Горанов или 44-ото Народно събрание. БСП също са управлявали в този период и също така са знаели, техният финансов министър е разписвал какви пари да получават партиите, знаейки че има грешка.

Това заяви в предаването „Всичко коз”на Канал 3 Александър Сиди – народен представител от ВМРО.

ВМРО е една от партиите, които имат собствени имоти и приходи, така че не се притесняваме от намаляването на субсидиите на 1 лев. Още по времето на 43-ото Народно събрание, ние сме предлагали субсидията да бъде намалена наполовина - 6 лв., и да има таван, който да възлиза на не повече от 5 млн. Въпросът е не колко е размера на субсидията, а колко получават партиите и за какво ги харчат, допълни той.

И в 43-ото, и 44-ото Народно събрание сме предлагали намаляване на ДДС върху лекарства и книги. Предложихме вариант за намаляване на цената на хляба със слагане на законоустановена оценка, защото от производителя до купувача цената се вдига и искахме да намалим тези ставки, защото ДДС-то няма да намали цената на хляба, това е ясно, заяви народният представител от ВМРО.

По темата за работата на българо-македонската историческа комисия  Сиди сподели, че няма разбирателство за произхода на Делчев. Гоце Делчев в едно негово писмо пише сам: „Какво да направим, братя, като си сме българи“. Тази истина от някои в Македония не може да се приеме, защото Гоце Делчев е голям герой за тях, той е македонският Васил Левски. Ако приемат истината, те ще трябва да променят мисленето и политиката на Македония през последните 60 години. Можем да говорим за общо бъдеще, само ако се обединим, че имаме общо минало на един народ, категоричен бе Сиди.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *