Александър Сиди: Ако след края на извънредното положение в хазната има средства, модернизацията на българската армия трябва да продължи

Александър Сиди: Ако след края на извънредното положение в хазната има средства, модернизацията на българската армия трябва да продължи

06 април 2020  |   0 коментара

По думите му между партиите няма напрежение

На окончателното гласуване днес ще подкрепим предложението на ГЕРБ извънредното положение да продължи до 13 май. Това заяви в ефира на „Здравей, България" депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Не сме се отказали от предложението си извънредното положение да бъде до 30 април, вместо до 13 май, заяви още Сиди. Но няма напрежение между нас и ГЕРБ, трябва да се държим държавнически в тази криза, каза той. Но смятам, че една от причините това наше предложение да не мине е абсурдното поведение на БСП в залата.

Според него БСП е пожелала парите за обновление на армията в размер на 2 млн. лв. да се дадат на ресторантите, което според него е популистко и е породило коментари, че червената партия се отнася към армията като към скара-бира. Според него обаче армията трябва да се модернизира и понятието войник трябва да продължава да носи гордост за всеки, който е пожелал да се влее в редиците ѝ. Според Сиди ако след края на извънредното положение в държавната хазна има средства, модернизацията на българската армия трябва да продължи.

Съгласни сме с това да се намали депутатската заплата на 50 % до края на извънредното положение. През 2018 г. направихме доста справедливо предложение за изчисляване на заплатите. То обаче не беше прието. Това беше формула, по която да се актуализират заплатите веднъж годишно на 1 юли с 50 % от осигурителния доход плюс другите 50 % от потребителските цени, обясни Сиди.

Говорихме и за така наречената „кредитна ваканция“. Знаем, че много хора са съкратени и са в тежко финансово състояние и трябва да им се помогне. Радвам се, че тя беше приета, поясни депутатът. И заяви, че напрежение между партиите няма.

Попитан дали няма да предложат в кризата увеличаване на пенсиите, Сиди отговори, че такава възможност в момента няма, но се надява от 1 януари догодина минималната пенсия да стане 300 лв.

Най-важното е да предлагаме правилни решения, заключи той.

Повече гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *