Александър Сиди: Ако БСП бяха в залата, нямаше да се приеме опрощаването на дългове на Мюфтийството

Александър Сиди: Ако БСП бяха в залата, нямаше да се приеме опрощаването на дългове на Мюфтийството

09 март 2019  |   0 коментара

Не се сетихме да излезем от зала. Някой трябва да бъде опозиция в този парламент. Неприятно е цялото това нещо, но в същото време, ако сметнем математически, ако БСП искаха това да не се случва, щяха да влязат в зала и да гласуват и това да мине. Много е лесно и интересно да се правиш на опозиция отвън, но на хората вече им писна,каза в предаването „Всичко коз” по Канал 3 депутат от ВМРО Александър Сиди по темата с опростените дългове на Мюфтийството.

Тук става въпрос за опрощаване на дългове на определено вероизповедание и се надявам това да не е сделка. Не е въпроса в цифрата, а в начина, по който беше направено, защото остави впечатлението, че има нещо скрито. На фона на всички тези скандали в парламента, не е добре това с опрощаването. Правенето на закон, който да опрощава задължения независимо за какво, е прецедент. Не се прави така и се надявам на второ четене да бъде променено, каза още той.

Припомняме, че по в парламента депутатите от ВМРО остро реагираха срещу предложението.

Държавата отпусна целева субсидия за вероизповеданията. Очевидно е по-лесно да се променят законите, което не е правилно. Да излезем от пленарна зала не е правилно, подхода, който трябва да се случва е да се гласува „против”, ако това ти е мнението, категоричен беше Сиди.

Нашето мнение е, че ситуацията с преференциите да си остане такава. Ние даже предложихме президента да наложи вето, но той го направи по най-неправилния начин. Той върна закона, но нямаше никакъв проблем да дойде в Народното събрание, където му е мястото, и да каже кое е грешно и какво трябва да се промени. Утре ако преференциите бъдат променени, вината ще е на президента. Можеше тази сага да приключи, ако закона беше върнат само в тази част и щеше да бъде прието. Не съм категоричен, че няма в последния момент да се реши, че може да се променя нещо друго, което се надявам, че няма да стане, каза още депутатът от ВМРО.

Целия разговор с народния представител Александър Сиди проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *