Александър Сиди: Аз и ВМРО се разграничаваме от изказванията на депутати от НФСБ за протестите

Александър Сиди: Аз и ВМРО се разграничаваме от изказванията на депутати от НФСБ за протестите

16 ноември 2018  |   0 коментара

Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите.

Това сподели от профила си във „Фейсбук“ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди. Коментарът му е по повод непремерени и дори обидни изказвания от депутатите от НФСБ към участници в протестите от последните дни в страната.

Дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят, смята Сиди.

Той е категоричен, че е още по-ужасно да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко. Никой представител на Организацията никога не си е и не би си позволил да употреби подобни думи по адрес на трети лица. Животът на тези семейства е достатъчно тежък, за да бъдат подлагани на допълнителни унижения, изразява възмущението си той.

Ние от ВМРО дълго работихме с Национално представителните организации на хората с увреждания, за да намерим най-приемливия вариант за работеща реформа, за да помогнем на всички в неравностойно положение да водят достоен и пълноценен живот, посочва Сиди.

Не приемам всички непремерени изказвания и отказвам да нося отговорност за тях. Искаше ми се медиите да бяха обозначавали по-точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от „фронтоваци“, а не от обобщаващото „патриоти“. Върху патриотизма не трябва да се поставят кални клейма, заключва народният представител от ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *