Александър Сабанов: Трябва да има таван на партийните субсидии

Александър Сабанов: Трябва да има таван на партийните субсидии

13 декември 2019  |   0 коментара

Обещали сме на нашите избиратели повишение на доходите и 300 лева минимална пенсия. Откакто кабинетът „Борисов 3“ управлява с Обединени патриоти, доходите на българските граждани се повишават, минималната заплата се повишава, заяви пред България ОН ЕР депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Според него осигуровките, които се внасят, са факторът, който ще доведе до увеличенията.

60% от пенсиите се финансират от осигуровки, 40% от държавата. Трябва диалог, синдикатите са твърдо против това за болничните да се случи. Винаги от едната страна са работещите, а от другата са работодателите. От сърдене никой нищо не печели, пътят напред е разбирателство, коментира Сабанов.

Той обяви, че не е присъствал на разговор с „изкълчване на ръце“ за субсидиите.

Не е нормално една партия да се финансира от бизнеса. Ако няма субсидия, правим партийна диктатура. Ние сме на мнение, че трябва да има таван на тази субсидия. Парите, които се получават от субсидиите, са за партийни дела, коментира Александър Сабанов.

Той обясни, че е имало 2 предложения за субсидиите - 1 лев и 8 лева.

Трябва да се определи какъв лимит да имат субсидиите и за какво да се харчат. Много неща трябва да бъдат дискутирани в тази връзка. В Европа не се ползва американския модел, където лобизмът е разрешен, заяви депутатът от ВМРО.

Сабанов бе категоричен, че са станали много бизнесмените в социалната сфера.

За да се изчистят всички текстове, които притесняват хората, сме внесли искане за отлагане на Закона за социалните услуги. Когато се приемат прибързано закони, винаги ще има притеснения, сподели мнението си депутатът от ВМРО.

Александър Сабанов коментира и темата за избирането на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ и гласуването на БСП в парламента.

За г-жа Нинова всичко е черно и тъмно. Проблемът на БСП е вътрешнопартиен, в БСП не съм чул да има натиск. Ние очаквахме никой от БСП да не подкрепи гласуването за Цацаров. Това, че някой се опитва да налага насила дадено мнение, води до такива аномалии, заяви още той.

Според него Цацаров е бил по-добрият кандидат за шеф на КПКОНПИ, тъй като познава много добре материята и механизмите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *