Александър Сабанов: Раждането на деца се превърна в бизнес за циганите

Александър Сабанов: Раждането на деца се превърна в бизнес за циганите

11 януари 2019  |   0 коментара

Циганите разбира се, че имат права, но отказват да имат задължения. Харчат се милиарди за т.нар. ромска интеграция. Държавата трябва да се намеси и да каже „Стоп“.

Това каза народният представител от ВМРО Александър Сабанов в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа.

Циганите знаят какви са им правата, но не спазват задълженията си към обществото. Всяка година, всеки месец се случват такива или подобни инциденти, както този във Войводиново. Проблемът, който се очертава при този етнос, е че се събират на големи групи и на стаден принцип правят зулуми и се считат за безнаказани. Не мислят , вадят дъски, брадви и правят страшни бели, заяви Сабанов.

Не всички са такива, но не мога да се съглася, че само 10% от гетото са тези, които нападат. Когато живееш в гетото, на преден план е принципът на гетото. Не е ли нагло във „Фейсбук“ да заплашваш хората? Извършителите на побоя над военния са виновни и въпреки това някой от тази общност заплашва останалата част от живеещите във Войводино. Това трябва ли да поражда у нас толерантност, запита депутатът събеседника си от цигански произход.

Всички трябва да са равни пред закона. Един циганин отива и построява къща, не плаща ток, не плаща данъци, но иска държавата да му плаща социални помощи. Много привилегии имат. Раждането на деца се превърна в бизнес при тях, категоричен бе воеводата.

Ние сме част от управляващата коалиция. Това, което направи Красимир Каракачанов - така трябва да се случват нещата. Навсякъде в тези гета. Трябва да се събарят незаконните постройки. Събарянето на къщите до преди 2 г. беше задължение на държавата, сега вече е дейност на общината. Има достатъчно законови норми, описани в ЗУТ. Няма как Красимир Каракачанов да обикаля всички махали и гета. Местните власти трябва да свършат това, за което са избрани. Но ще излезе и проблемът, че част от тези кметове са избрани от този електорат, обясни народният представител от ВМРО.

По отношение на законодателните промени Сабанов каза, че като мярка е въведено да се спират социалните помощи на родителите, чиито децата не посещават училище. Това е предложение на Обединените патриоти. Има примери на образовани цигани, но те са много малка част. По-голямата част е от другата, агресивна група. За това имаме мерки – обществено полезен труд. С труд и учение нещата могат да се подобрят, смята народният представител.

Целия разговор с участието на депутата от ВМРО Александър Сабанов може да проследите във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *