Александър Сабанов по темата „Икономически дисбаланси - бедният Север и богатият Юг“

Александър Сабанов по темата „Икономически дисбаланси - бедният Север и богатият Юг“

15 февруари 2018  |   0 коментара

Анализ на тема „Икономически дисбаланси - бедният Север и богатият Юг“ в студиото на „Още от деня“ по БНТ на народния представител от ВМРО Александър Сабанов. Той е депутат в ПГ на Обединени патриоти от регион Силистра.

В северозападния район все пак имат Дунав мост. Говори се за Дунав мост - Силистра-Кълъраш дълго време като едно продължение на 1-7 този път, който идва от Турция и продължава през Румъния към Украйна и Русия, но за съжаление нищо не се случва в тази посока доста дълги години, каза Александър Сабанов.

Депутатът обясни, че заради географските особености този мост до голяма степен зависи от решение на румънската страна.

Той обяви, че като цяло инфраструктурата е фактор, който дърпа един регион напред или назад.

Целия си съзнателен живот съм живял в Силистра и работя там. Хората се надяват нещо да се промени, обясни Сабанов. Посочи, че проблемът са неравенството между региони засяга не само Северозапада, а цяла Северна България. Единствено Велико Търново и Русе се развиват горе-долу добре, уточни той.

Народният представител изрази задоволството си, че министерството на икономиката пуска програми по конкурентноспособност и иновации, като приоритетен регион вече е и Силистра.

Порочният кръг е, че идват чуждестранни инвеститори, но няма индустриална зона и кадри и това създава проблем.  А като няма кадри, как да искат инвеститорите да дойдат, обясни Александър Сабанов. Той е на мнение, че и когато бъде създаден индустриалният парк, ще дойдат фирми. Според него решението е в създаване на такива индустриални паркове. Сабанов даде за пример индустриалния парк Шумен, в който работят 200 души от Силистра.

Трябва да се работи в посока магистрала Хемус, да се отпуши цялата северна магистрала; Русе-Велико Търново – скоростната отсечка; 1-7, което е Силистра-Лесово, и разбира се трябва да има индустриални зони, каза в заключение Александър Сабанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *