Александър Сабанов: Плоският данък остава

Александър Сабанов: Плоският данък остава

08 декември 2017  |   0 коментара

Благодарение на него много по-малко фирми укриват данъци, коментира Александър Сабанов, народен представител от ВМРО в студиото на „Денят ОН ЕР“ по телевизия „България ОН ЕР“.

През следващата година държавата планира да събере 38,3 млрд. лева, което е с 3 млрд. лева повече спрямо плана за миналата година. Очакват се данъчните постъпления да бъдат в размер на 21 млрд. лева, или ръст от 2 млрд. лева. С над 1 млрд. лева повече са очакваните приходи от ДДС. Това стана ясно след като Бюджет 2018 бе окончателно приет.

„Обединени патриоти“ бяха категорични, че управляващата коалиция няма да приеме промяна в данъчната система, след като от БСП посочиха, че не съществува нито една държава в Г-7 с пропорционално подоходно облагане, както и че плоският данък засилвал социалното неравенство у нас.

Плоският данък от 10% е показал ефективността си. Чрез него събираемостта на парите в хазната е по-лесна. Към днешна дата много по-малко фирми се опитват да укриват данъци. Практика беше масово прилагана, когато в сила беше старата система.

Сабанов подчерта, че този данък е едно от основните неща, които подпомагат бизнеса в България.

Управляващите от своя страна всячески трябва да се стараем да подкрепяме бизнеса, тъй като именно той ще осигури нови работни места в страната ни и ще пълни държавната хазна.

В тази връзка народният представител допълни, че Бюджет 2018 е правилно подреден, приходите и разходите са планирани много добре и за първи път е толкова социално ориентиран.

Благодарение на „Обединени патриоти“ много от социалните придобивки станаха факт. Например увеличението на заплатите в армията и полицията, повишаването на пенсиите. В един бюджет приходите и разходите трябва да са равни, напомни още Александър Сабанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *