Александър Сабанов: Парите за модернизацията на армията ще се налеят в българската икономика

Александър Сабанов: Парите за модернизацията на армията ще се налеят в българската икономика

16 април 2020  |   0 коментара

Двата проекта – за бойната машина и за корабите, ще бъдат изпълнявани и така ще се налеят пари в българската икономика, заяви за „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител от ВМРО и член на бюджетната комисия в 44-ото НС Александър Сабанов. Коментарът му е по повод искането на Марешки и „Воля“ да бъдат спрени процесите за модернизация в армията.

Сабанов допълни, че корабите за българската армия ще бъдат произведени в България, същото се отнася и за сухопътните машини.  Така парите ще са в българската икономика – първо, и второ – няма да има плащане накуп, а ще бъде разсрочено дълго във времето, каза депутатът.

Той изрази задоволство за приетите мерки, които са в подкрепа на българското производство, като посочи, че според ВМРО обаче е трябвало санкциите за нарушителите да са по-големи, което не е било прието от парламента.

Сабанов коментира и постигната договорка между земеделския министър и големите търговски вериги. Той е категоричен, че трябва да има обособени места, където българските производители да предлагат стоката си.

За всеки да бъде отсъдено според закона. Така Сабанов коментира информацията за пускането на бившия министър на екологията Нено Димов под домашен арест и задържането на бившия депутат Волен Сидеров.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *