Александър Сабанов: За пръв път в бюджета има толкова разходи в социалната сфера

Александър Сабанов: За пръв път в бюджета има толкова разходи в социалната сфера

02 ноември 2017  |   0 коментара

БСП предлагат неща за бюджет, които не могат да бъдат изпълнени, които няма как да бъдат изпълнени, при положение, че бюджетната рамка вече е зададена.

Така коментира Александър Сабанов, депутат от Обединени патриоти (ВМРО), в „Още от деня“ по БНТ идеята на БСП за 200 лв. културен чек, който да бъдат даван на младежите, навършили 18 години.

На въпрос защо не са се преборили за 300 лв. пенсии, както са обещаваха в предизборната кампания, Сабанов заяви, че са направили първата стъпка за 200 лв. и това вече е факт.

Нещо, което не е правено никога - назад във времето нито една политическа партия и политическа сила в управление в началото на мандата да вдигне пенсиите. Над 800 000 души се възползват от тази мярка, каза депутатът от Обединени патриоти.

Поясни, че те са малкият коалиционен партньор и не са имали достатъчно поддръжници на изборите, за да осъществят още първата година цялото обещание от 300 лв. и актуализация на пенсиите.

За бюджета на правителството „Борисов 3“ отбеляза, че за първи път има толкова разходи в социалната сфера и толкова разходи по доходите, което е приоритет на Обединени патриоти, участвайки в управлението. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *