Александър Сабанов: Електронно гласуване не гарантира тайната на вота и не може да се защитим от хакерски атаки

Александър Сабанов: Електронно гласуване не гарантира тайната на вота и не може да се защитим от хакерски атаки

14 декември 2018  |   0 коментара

Прието е в друг мандат да има машинно гласуване. Днес спорихме в какъв размер да бъде. Нашите несъгласия са с тезата на БСП, че трябва едва ли не на всяка цена, навсякъде да има машинно гласуване.

Това коментира народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сабанов в предаването „Денят ON AIR”по „България ОН ЕР“.

Народният представител от ВМРО заяви, че ще има само две неща, които ще бъдат променени на предстоящите евроизбори през 2019 г. А именно, това ще са машинното гласуване и камерите, които ще са за наблюдение във всяка секция, а с махане на номер на партия ще се заличи феноменът „15/15“.

Законът трябва да бъде изпълнен, а с промените сега ще се намалят щетите за бюджета, защото самите машини са много скъпи и евентуален вот навсякъде с тях ще направи изборите изключително скъпи за провеждане, сподели Сабанов.

Електронното гласуване го има само на едно място, машинното се премахва от държави, които са го въвели, а у нас ще се въвежда. Против съм електронното гласуване, защото не може да се гарантира тайната на вота и да се защитим от хакерски атаки. Просто е недопустимо да се говори за това, категоричен бе Александър Сабанов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *