Агресията в училище е следствие на агресията в обществото, смята д-р Петрова

28 април 2017  |   0 коментара

Необходимо е въвеждане на гражданско образование в училищата, посочва политикът

Д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация (НЖО) на ВМРО и депутат в 43-тото Народно събрание, коментира в ефира на „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR случаите на агресия сред децата.

Д-р Петрова бе гост в студиото заедно с председателя на „Конфедерация за защита правата на децата“ Йордан Тодоров, където дискутираха какво поражда агресията в училище. Според гостите на телевизията това напрежение започва още от детската градина.

Родителите трябва да упражняват контрол върху това с какви електронни игри се развличат децата им. Когато те са малки, не трябва да се задържат дълго на компютъра или телефона, посочи председателят на НЖО.

Тя е на мнение, че в училищата е необходимо да влезе гражданското образование. Според Петрова децата трябва да знаят своите права и забрани и също така, че в България има закони, които е задължително да се спазват.

Султанка Петрова бе категорична, че агресията в училището неминуемо е огледало на агресията и в обществото ни.

От своя страна Тодоров коментира, че носенето на лични вещи в детската градина трябва да се забрани. Според него разликата в социалното положение е предпоставка за възникването на разправии и напрежение между децата.

Когато едно дете носи дадена вещ, с която си играе, другите деца искат да имат същото. Тогава се пораждат конфликтите. С един регламент тези проблеми могат да бъдат решени, смята Тодоров.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *