Агенцията за закрила на детето да поеме случая в Сливен

Агенцията за закрила на детето да поеме случая в Сливен

01 април 2015  |   0 коментара

Патриотичният фронт иска Държавната агенция за закрила на детето да проведе незабавна проверка на родителите на децата, които викаха „Българите на кайма“. На децата трябва внимателно да бъде обяснено какво значат тези неща, а родителите трябва да бъдат подложени на проверка в какви условия гледат децата си и как ги възпитават.

Според Патриотичния фронт случаят не бива да се политизира, какъвто опит прави ДПС, а компетентните органи трябва да упражнят правомощията си.

В пресконференция във вторник председателят на ДПС Лютви Местан попита: кой използва децата в Сливен за оръжие, кой ги кара да викат „Българите на сапун“ и „Българите на кайма“.

Отговорът е логичен, според Патриотите - такива възгласи стават възможни, защото родителите на тези деца явно живеят с чувството, че няма закон и държавност.

Въпросът кой прави възможно децата да крещят подобни неща има прост отговор: политици, като Лютви Местан. Именно тези политици продължават да държат гетата у нас в изолация и да ги ползват като резервоар за гласове.

Във вторник представители на Патриотичния фронт се включиха и в гражданския протест в Сливен под надслов „Аз не съм кайма“. Те настояват за равенство на правата и задълженията на всички български граждани.

От гражданското сдружение „Св. Георги Победоносец“ в Сливен са подали сигнал до прокуратурата за проповядване или подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *